Šťavnatý ovocný koláč

Dopřejte si vynikající mřížkový koláč s rebarborou a jahodami.

Příprava: 45 minut + odležení

Náročnost: **

Cena za porci: 14 Kč

Suroviny na 10 porcí

Na těsto

- 230 g másla

- 260 g hladké mouky

- 15 g krupicového cukru

- špetka soli

- 120 ml studené vody

Na náplň

- 500 g rebarbory

- 150 g jahod

- 3 lžíce kukuřičného škrobu

- 1/3 hrnku cukru

- špetka soli

- ½ lžičky skořice

Postup

1. Ze surovin vypracujte těsto a dejte ho na hodinu do lednice.

2. Rebarboru a jahody nakrájejte na kousky a smíchejte s ostatními ingrediencemi.

3. Polovinu těsta rozválejte na plát a poklaďte na něj náplň. Rozválejte druhou část a rozkrájejte ji na proužky, ze kterých vytvoříte mřížku. Pečte při 210 ºC asi 30 minut.

reklama
reklama

Komentáře