Moje sladké tajemství

Šťavnatý Rib eye steak

Suroviny:


  • 4 kusy steaků Rib eye (z vysokého roštěnce) o síle min 2 cm)

  • sůl a pepř

  • olivový olej


Postup:

Rib eye steka je sám o sobě taková pochoutka, že je škoda ji kazit marinováním či použitím různých omáček a dochucovadel. Připravujeme ho čistě jen se solí a pepřem, tak jak se na prémiový steak sluší a patří. Dokonalý Rib eye steak by měl být propečený maximálně na medium, ale spíše méně.

Maso nasolíme a opepříme, a potřeme olejem. Mřížku grilu uvnitř potřeme tukem. Steaky grilujeme z každé strany 3-4 minuty. Hotové maso ještě necháme v teple odpočinout. Poté zakápneme olejem nebo dáme na každý kus máslo, které se na steacích rozpustí. Můžeme dozdobit lístky máty..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden