Šťavnatý Rib eye steak

Suroviny:


  • 4 kusy steaků Rib eye (z vysokého roštěnce) o síle min 2 cm)

  • sůl a pepř

  • olivový olej


Postup:

Rib eye steka je sám o sobě taková pochoutka, že je škoda ji kazit marinováním či použitím různých omáček a dochucovadel. Připravujeme ho čistě jen se solí a pepřem, tak jak se na prémiový steak sluší a patří. Dokonalý Rib eye steak by měl být propečený maximálně na medium, ale spíše méně.

Maso nasolíme a opepříme, a potřeme olejem. Mřížku grilu uvnitř potřeme tukem. Steaky grilujeme z každé strany 3-4 minuty. Hotové maso ještě necháme v teple odpočinout. Poté zakápneme olejem nebo dáme na každý kus máslo, které se na steacích rozpustí. Můžeme dozdobit lístky máty..

reklama
reklama

Komentáře