Šťavnatý steak s bylinkovým máslem

Suroviny:  6 snítek čerstvého tymiánu citronová šťáva  2 stroužky česneku  140 g másla  1 chilli paprička  2 hovězí steaky

Postup:  Rozpálíme pánev na sucho a troubu na 150°C. Steaky potřeme olivovým olejem.

Olej si nalijeme do dlaně a vmasírujeme do masa. Vhodíme je na pánev a necháme ze všech stran zatáhnout, aby se vytvořila kůrčička. Poté je vyjmeme a necháme odpočinout.  Steak vložíme do pekáče a dáme do trouby na 12 minut.

Poté pekáč vyjmeme a necháme odpočinout přikrytý stejnou dobu, jako byl v troubě. Mezitím, co se steaky dopékají, připravíme si bylinkové máslo. Lístky tymiánu nasekáme a v misce smícháme s citronovou šťávou, rozmělněným česnekem a směs zašleháme do změklého másla.

Nakonec přidáme nasekanou chilli papričku. Máslo zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice. Pak jím ochutíme steaky.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama