Šťavnatý steak s rajčaty a opečenou zeleninou

Steaky můžeme před marinováním pokapat worchesterovou omáčkou.

Suroviny na 4 porce:

4 plátky vepřové kýty (á 250 g), 4 stroužky česneku, sůl, pepř

Na marinádu: 100 ml olivového oleje, 300 ml černého piva, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička plnotučné hořčice

Postup:


  1. Maso zlehka naklepeme hřbetem ruky. Z obou stran osolíme a opepříme. Pak potřeme rozdrceným česnekem.

  2. Na rozpálené pánvi s vyšším okrajem smícháme olej s pivem, chvilku povaříme a stáhneme z ohně. Přimícháme hořčici a kmín.

  3. Marinádu necháme trochu vychladnout a ponoříme do ní plátky masa. Necháme odpočinout v lednici. Ideálně přes noc. Před grilováním maso necháme povolit na pokojovou teplotu.

  4. Plátky masa grilujeme z obou stran a průběžně je potíráme zbylou marinádou.

  5. Podáváme s rajčaty a opečenou zeleninou.

reklama
reklama

Komentáře