Můj čas na kafíčko

Šťavnatý vysoký steak z hovězí veverky (hanger steak)

Příprava: 40 min. Cena za 1 porci: 110 Kč

Suroviny na 5 porcí:

1 kg hovězí veverky

směs listových salátů

2 snítky rozmarýnu

lžíce sušeného tymiánu

2 stroužky česneku

2 lžíce másla

6 lžic

olivového oleje

1 lžíce

medu

2 lžíce citronové

šťávy

sůl a pepř

Postup:

1. Hovězí veverku vcelku odblaňte. Jen lehounce osolte, opepřete a vcelku grilujte. Po 5 minutách přendejte na hliníkovou grilovací misku a grilujte dalších 10 minut.

2. Potírejte olejem, ke konci přidejte bylinky, rozmačkaný česnek a máslo. Hotové maso je při zmáčknutí měkce pružné a klade lehký odpor. Hotový steak dosolte, opepřete a nechte pár minut odpočinout. Pak teprve krájejte na porce. Bude hodně šťavnatý. Ve středu lehce krvavý, podle toho, jak ho máte rádi.

3. Tyčovým mixérem prošlehejte olivový olej s citronovou šťávou, medem, solí a pepřem. Omyté listy salátu těsně před podáváním promíchejte se zálivkou tak, aby ani kousek nezůstal suchý.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden