Šťavnatý vysoký steak z hovězí veverky (hanger steak)

Příprava: 40 min. Cena za 1 porci: 110 Kč

Suroviny na 5 porcí:

1 kg hovězí veverky

směs listových salátů

2 snítky rozmarýnu

lžíce sušeného tymiánu

2 stroužky česneku

2 lžíce másla

6 lžic

olivového oleje

1 lžíce

medu

2 lžíce citronové

šťávy

sůl a pepř

Postup:

1. Hovězí veverku vcelku odblaňte. Jen lehounce osolte, opepřete a vcelku grilujte. Po 5 minutách přendejte na hliníkovou grilovací misku a grilujte dalších 10 minut.

2. Potírejte olejem, ke konci přidejte bylinky, rozmačkaný česnek a máslo. Hotové maso je při zmáčknutí měkce pružné a klade lehký odpor. Hotový steak dosolte, opepřete a nechte pár minut odpočinout. Pak teprve krájejte na porce. Bude hodně šťavnatý. Ve středu lehce krvavý, podle toho, jak ho máte rádi.

3. Tyčovým mixérem prošlehejte olivový olej s citronovou šťávou, medem, solí a pepřem. Omyté listy salátu těsně před podáváním promíchejte se zálivkou tak, aby ani kousek nezůstal suchý.

reklama
reklama

Komentáře