Steak se žampionovou omáčkou a fazolkami

Suroviny:


  • 800 g hovězí svíčkové

  • sůl a drcený černý pepř

  • olivový olej

  • 100 g žampionů

  • 200 ml smetany ke šlehání

  • 3 lžíce tatarské omáčky

  • 1 snítka rozmarýnu

  • 400 g fazolek

  • 1 červená cibule


Postup:

Svíčkovou rozdělíme na 4 steaky. Osolíme je, opepříme a chvíli necháme odležet. Pak je na rozpálené pánvi zprudka z obou stran opečeme. Přendáme je do zapékací mísy s nízkým okrajem a vložíme do trouby předehřáté na 210 °C. Pečeme je 8–15 minut (podle toho, jak mají být propečené).

Vypečenou šťávu v pánvi rozředíme trochou oleje. Přidáme žampiony s nasekaným rozmarýnem a orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Krátce vaříme.

Fazolky očistíme a spaříme v osolené vroucí vodě. Prudce je zchladíme studenou vodou a necháme je okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Osmahneme ji na oleji na pánvi. Přidáme fazolky a také je orestujeme. Osolíme je, opepříme a odstavíme.

Výpek ze zapékací mísy přilijeme do žampionové omáčky. Steaky rozdělíme na talíře. Doplníme je omáčkou a fazolkami. Podáváme se šťouchanými bramborami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden