Steak z tuňáka s holandskou omáčkou

Steak z tuňáka je delikátní a vyžaduje něžnou přípravu, důležité je aby zůstal uvnitř takřka syrový.


Ingredience:


4 steaky z tuňáka


sůl a pepř


500 g zeleného chřestu


kousek másla


Na omáčku:


3 žloutky


2 lžíce suchého bílého vína


1 lžička hořčice


sůl a pepř


100 g másla


Postup:


Každý steak z tuňáka jen osolte a opepřete. Na rozpálenou pánev ho dejte restovat minutu z každé strany.


Chřest zbavte konců. Rozehřejte kousek másla a chřest na něm krátce orestujte, dochuťte solí a pepřem. 


Holandská omáčka: Do misky nad vodní lázeň dejte 3 žloutky a 2 lžíce vína. Šlehejte, voda v hrnci nesmí vařit, jinak se žloutky srazí. Do pěny přidejte lžičku hořčice.


Ochuťte špetkou soli a pepřem. Jakmile směs zhoustne, malým pramínkem do ní, za stálého šlehání, přilévejte rozpuštěné máslo.


Na talíře dejte tuňáka a orestovaný chřest, ten přelijte holandskou omáčkou. Jako příloha se nejlépe hodí uvařené brambory.

reklama
reklama

Komentáře