Moje šťastná hvězda

Steak z tuňáka s holandskou omáčkou

Steak z tuňáka je delikátní a vyžaduje něžnou přípravu, důležité je aby zůstal uvnitř takřka syrový.


Ingredience:


4 steaky z tuňáka


sůl a pepř


500 g zeleného chřestu


kousek másla


Na omáčku:


3 žloutky


2 lžíce suchého bílého vína


1 lžička hořčice


sůl a pepř


100 g másla


Postup:


Každý steak z tuňáka jen osolte a opepřete. Na rozpálenou pánev ho dejte restovat minutu z každé strany.


Chřest zbavte konců. Rozehřejte kousek másla a chřest na něm krátce orestujte, dochuťte solí a pepřem. 


Holandská omáčka: Do misky nad vodní lázeň dejte 3 žloutky a 2 lžíce vína. Šlehejte, voda v hrnci nesmí vařit, jinak se žloutky srazí. Do pěny přidejte lžičku hořčice.


Ochuťte špetkou soli a pepřem. Jakmile směs zhoustne, malým pramínkem do ní, za stálého šlehání, přilévejte rozpuštěné máslo.


Na talíře dejte tuňáka a orestovaný chřest, ten přelijte holandskou omáčkou. Jako příloha se nejlépe hodí uvařené brambory.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden