Moje šťastná hvězda

Steak ze svíčkové s omáčkou

Výhodou každého kvalitního masa je, že nevyžaduje zdlouhavou přípravu.


Suroviny:


300 g hovězí svíčkové  


2 lžíce olivového oleje 


čerstvě nahrubo namletý pepř


hrubozrnná sůl


50 g nakládaného zeleného pepře


100 ml smetany ke šlehání


Postup:


Použijte kvalitní vystařené steakové maso, nejlépe hovězí svíčkovou, to jemně naklepejte klouby prstů, pořádně ho opepřete z obou stran, osolte a potřete olivovým olejem. Vraťe ho do původní ho tvaru a nechte chvíli odležet.


Rozpalte si pánev, olej dávejte až na horkou pánev a maso orestujte z obou stran, pokud požadujete medium, na každou postačí zhruba 3 až 4 minuty.


Pokud nemáte teploměr, stačí vypozorovat, kdy začne z vrchu línat krev a pak otočte. Steak zabalte do alobalu a nechte odpočinout. Docílíte tím štavnatosti.


Do výpeku na pánvi nalijte smetanu ke šlehání a za stálého míchání ji zahřívejte. Nakonec přidejte nakládaný pepř. A redukujte. Přidávejte ještě sůl a drcený pepř, až se omáčka zbarví dohněda slijte z pánve.


Náš tip


Steak nakrájejte na tenké plátky a bohatě zasypejte hrubozrnnou solí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden