Staré dobré časy

Stejně se mě každý ptá na Högera

Staré dobré časy

Po obřadu jeli rovnou točit na Barrandov. Svatbu tam potom oslavili lahví šampaňského v místní kantýně.

Která žena by nezatoužila prožít život po boku fešného gentlemana Karla Högera. Jenže ten zůstával dlouho sám a žil se svou maminkou. Hercův staromládenecký život ukončila až jeho sličná studentka z konzervatoře Zdenka Procházková.

Rozhodně se nedá říct, že by o něj krásné kolegyně neměly zájem. Krásná Zorka Janů (1921–1946), mladší sestra Lídy Baarové, si o svém kolegovi dokonce vedla deník.

Jenže pak svůj život ukončila skokem z okna rodinné vily na pražské Hanspaulce a její vysněný ženich byl zase volný. Třeba pro další okouzlující herečku Noru Cífkovou (1920–2017).

Neodolal okouzlující studentce

Nějakou dobu už učil na Státní konzervatoři v Praze, když se v ročníku objevila Zdenka Procházková. Dcera skvělé klavíristky a též absolventky konzervatoře sem zamířila hned poté, co dokončila reálné gymnázium.

Už tehdy ji její srdce táhlo na prkna, která znamenají svět. A Karel Höger nemohl přehlédnout ani

Zbývá vám 77% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden