Můj čas na kafíčko

Stop přibírání během menopauzy!

Za problémy s nadváhou zvláště v období menopauzy můžou hormony. Jde o podobný kolotoč jako v období těhotenství s tím rozdílem, že se nejedná jen o pouhých pár měsíců.

A právě proto je potřeba zjistit, jak nežádoucímu přibírání zabránit!   Pozná to každá žena kolem svého padesátého roku života. Během několika let vás dožene celoživotní péče o vaše tělo včetně životosprávy a sportovních návyků. My vám poradíme, jak zůstat stále vitální a štíhlá! Chce to jen dodržovat několik jednoduchých zásad.

Sportu ku stálému zdraví  

Stačí na to pouhá půlhodinka denně. Pravidelné cvičení je hlavní podmínkou toho, abyste byla stále aktivní, krásná a v dobré kondici. Proto přemozte svou únavu a případné bolesti svalů a kloubů a protáhněte tělo pár cviky. Nebo se intenzivně věnujte zahradničení či uklízení. I taková aktivita se počítá!

Nezajídejte smutek  

Nenechte se přivést na scestí tím, že vaše dospělé ratolesti opustily rodinné hnízdo.Právě to bývá často příčinou toho, proč ženy v tomto období konzumují nadměrné množství sladkostí a tučných potravin. Ještě horší variantou je pití velkého množství alkoholu. Proto naopak omezte alespoň sladké nápoje a bílé pečivo a zařaďte do svého jídelníčku více kvalitních bílkovin v podobě masa a mléčných výrobků.

Voda je úhlavní nepřítel  

V období menopauzy se také daleko více ukládá voda v těle. Na to zabírá opět pohyb a omezení některých potravin jako je kofein nebo sůl. Měla byste také používat každý den speciální denní a noční krém, který budete nanášet klepavými pohyby směrem od středu obličeje do stran.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden