Moje chvilka pohody

Strach o milovanou ženu

Mohlo by se to zdát jako dobrá zpráva. Manželka herce Ivana Trojana (52), Klára Trojanová – Pollertová (45) po dlouhé pracovní odmlce dostala příležitost znovu zazářit na divadelnáí scéně. Po osmi letech jí nabídli angažmá v divadle LaFabrika.

Patří jí velký potlesk a gratulace. Mohla by se radovat. Herečka totiž dlouho bojovala s vážnými zdarvotními potížemi a kvůli tomu byla zcela vyřazena ze společnosti. Svou profesi vyměnila za běhání kolem plotny.

Ze známé herečky se stala domácí puťka. Teď má novou šanci. Jenomže radostná novinka má příchuť strachu a nejistoty...

Riskantní krok

Dokáže Klára takovou změnu zvládnout? Doteď byla zvyklá na klidový režim a domácí rodinnou pohodu. Najednou bude však muset čelit pracovnímu stresu, hektice, trémě, náročnému soustředění.

.. Co taková radikální změna s nalomeným organismem může udělat? "Pacient po takto náročné léčbě má oslabený oraganismus, často bojuje s velkou únavou. V mnohých případech je vyloučený návrat do plného pracovního nasazení.

Velká opatrnost je na místě," upozorňuje zkušený psycholog. Není divu, že lidé z blízkého okolí herečky neskrývají obavy. "Je vidět, že Ivan s napětím očekává, jak to jeho žena zvládne. Doma ji měl přeci jen pod dohledem," myslí si rodinný známý.

A napovídají tomu i slova Trojanové. "Manžel mi to přeje, ale zároveň si myslím, že by mě měl radši doma," prohlásila. Sama přitom sbírá síly a odvahu. "Realita teprve přijde, ještě jsem nezačala," dodává Klára.

Moc dobře si totiž uvědomuje, jaká hrozba je ve hře. Mohlo by se vrátit peklo, které si prožívala ještě před nedávnem!

Nemoc se může vrátit

Přišlo to nečekaně. Klára prý začala být náladová, podrážděná, všecno ji štvalo. Zpočátku nikoho nenapadlo, že by se mohlo jednat o nějakou diagnózu. Její sestra ale vytušila, že něco není v pořádku a rozhodla se vzít ji k psychologovi.

Ten jí potvrdil těžké deprese a předepsal antidepresiva. Herečka nechtěla jíst, byla pohublá a pobledlá... Psychické onemocnění u Trojanové mělo propuknout v době, kdy Klára začala mít nouzi o práci. Seděla doma s rukama v klíně a byla zoufalá a frustrovaná.

Věnovala se alespoň čtyřem synům, které s Trojanem má. Nyní opět přišla možnost vrátit se k herectví. Jenomže bude toho ještě schopná? "Smiřuju se s tím, že jsem nemocná, a že se budu léčit do konce života," říká se strachem, aby ji prudká změna zase nesarzila na kolena.

Nezbývá než Kláře přát hodně sil. Snad se s tím dokáže poprat!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden