Středomořská prsa

Jemná kuřecí prsa s bylinkovým máslem a zeleninovou oblohou servírujte samotné nebo s bramborami.

Suroviny na 4 porce - 4 prsní řízky - 70 g másla - 2 lžíce olivového oleje - 1 lžíce citronové šťávy - 1 lžička citronové kůry - špetka muškátového oříšku - 1 lžička šalvěje - 1 stroužek česneku - sůl, pepř

Postup

1. Kuřecí prsa omyjte a osušte.

2. V hrnci rozehřejte máslo. Odstavte a přidejte nastrouhanou citronovou kůru, šalvěj, rozdrcený česnek, muškát, pepř a sůl. Maso potřete ze všech stran ochuceným máslem a pokapejte citronovou šťávou.

3. Prsa opečte na rozpáleném oleji dozlatova nebo ogrilujte.

reklama
reklama