Moje sladké tajemství

Střihy, které budou lichotit vašim křivkám

Vyberte si ideální oblečení přesně podle typu své postavy.

Módní trendy sleduje většina z nás. Víte ale, jaké střihy sedí právě vašemu typu postavy? Nezáleží na tom, kolik kilo vážíte, ale zdali svá kila umíte lichotivě obléci a zamaskovat.

Už dávno neplatí, že ideální míry jsou 90-60-90. Každá žena je jiná, ale všechny jsme krásné. Jen je důležité tu krásu umět nosit. Pokud si myslíte, že je na čase obměnit váš šatník nebo si jen pořídit pár nových kousků, nechte se inspirovat svými křivkami.

Postava jako jablko

Máte kulatější bříško, útlé boky a štíhlé nohy? Pak se řiďte heslem „V jednoduchosti je krása“. U svršků, jako jsou kabáty a saka, sáhněte po rovném střihu, který postavu opticky prodlouží. Noste topy s výstřihem do véčka nebo zavinovačky a k nim rovné nebo skinny džíny, které vystaví na odiv vaše štíhlé nohy.

V šatníku by vám neměla chybět ani klasická košile nebo tunika. Vyhýbejte se upnutým a divoce vzorovaným vrškům a rolákům. A bokovky? Tak na ty raději rovnou zapomeňte!

Ostrý trojúhelník

Vaše horní polovina těla je útlejší, pas je poměrně výrazný, boky a zadeček jsou širší a stehna plnější? Pak dejte vyniknout právě dekoltu a všechnu pozornost směrujte na horní polovinu těla.

Noste hluboké výstřihy a výrazné náhrdelníky, slušet vám budou i šaty, které jsou podebrané pod prsy. Topy si můžete dovolit upnutější, kalhoty volte rovně střižené.

A co sluší hrušce?

Typickou siluetu Věstonické venuše poznáte podle úzkého pasu, výraznějšího zadečku a stehen, užších ramen a menšího poprsí. Snažte se zaujmout zajímavým „vrškem“ a odpoutejte pozornost od spodních partií. Pomůžou vám barevné topy s originálními potisky.

Pokud jste odvážnější, zkuste třeba crop top nebo střihy bez ramínek, pas zvýrazněte páskem. Noste jednoduché jednobarevné kalhoty s vysokým pasem, ale nebojte se ani zvonáčů. Slušet vám budou také sukně, zavinovací nebo sukně áčkového střihu.

Trojúhelník obráceně

Tento typ postavy charakterizuje mohutnější horní polovina těla. Ženy mají široká ramena, větší poprsí, jejich postava se směrem dolů opticky zužuje a boky mívají téměř chlapecké. Obrácenému trojúhelníku sluší véčkové výstřihy, klidně i hlubší, které trup opticky prodlouží.

S vršky buďte opatrná, výrazné barvy, vzory a potisky přitahují pozornost, a tu byste měla nasměrovat na vaše štíhlejší nohy. Klidně si oblékejte pouzdrové sukně a užší kalhoty, ale vyhýbejte se širokým kulatým výstřihům, nabíraným rukávům a volánkům.

Postava typu obdélníku

Rovná postava bez znatelných boků a pasu, tedy typicky chlapecká, působí na první dojem sportovně, i když je třeba silnější. Cílem je určitě vytvořit iluzi ženských křivek...

Naučte se pracovat s pásky a nebojte se nabíraných a pouzdrových sukní nebo šatů, které mají upnutější vršek a o něco širší sukni. Slušet vám bude i vyšší pas. Pokud jste extrémně štíhlá, zaměřte se na volánky, nabírání a další ženské prvky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden