Štrúdl s mandlemi

Poctivý jablečný závin patří k nejoblíbenějším moučníkům. Vyšperkujte ho nasekanými mandlemi.

Suroviny

Na těsto - 200 g hladké mouky - 120 g másla - 1 žloutek - 5 lžic studené vody - špetka soli - pečicí papír

Na náplň - 6 jablek - 2 hrsti nasekaných mandlí - 20 g vanilkového cukru - ½ lžičky skořice - 3 lžíce pískového cukru - 1 bílek

Postup

1. Z mouky, změklého, na kostičky nakrájeného másla, žloutku, vody a špetky soli rychle vypracujte rukama nebo v robotu hladké pevné těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut do lednice.

2. Připravte si náplň. Jablka oloupejte a nastrouhejte do větší mísy na hrubém struhadle. Přidejte zbylé ingredience a dobře promíchejte.

3. Těsto rozdělte na dvě části a každou rozválejte válečkem na těsto. Naplňte jablečnou náplní a zaviňte. Každou nohavici potřete bílkem a přeneste na plech vystlaný pečicím papírem.

4. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova, asi 30 minut.

reklama
reklama