Moje sladké tajemství

Studená polévka gazpacho

Suroviny:

4 ks rajčat

100 ml červeného vína

1 ks červené papriky

1 salátová okurka

4 stroužky česneku

1/2 lžičky krupicového cukru

1 lžíce citronové šťávy

1 špetka chilli

2 ks jarní cibulky

2 lžíce olivového oleje

10 ks černých oliv

petrželka

pečivo k podávání

sůl

Postup:

Spaříme, oloupeme a nakrájíme rajčata na malé kousky. Papriku umyjeme a zbavíme jádřince, pokrájíme taktéž na menší kousky. Česnek nakrájíme na čtvrtky.

Všechnu připravenou zeleninu vložíme společně s cukrem, vínem, olejem a citronovou šťávou do mixéru. Osolíme, okořeníme chilli a vše dohladka rozmixujeme.

Směs pak promícháme s většinou oloupané okurky nakrájené na malé kostičky dohromady s jarní cibulkou, kterou nakrájíme na slabá kolečka, a oliv nakrájených na kolečka (můžete vyzkoušet také pikantní sušené olivy).

Nyní dejte vychladit do ledničky. Před podáváním posypte každou porci zbylou okurkou, cibulkou, olivami a jemně nasekanou petrželkou. Podávejte s grilovaným pečivem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden