Moje šťastná hvězda

Studená polévka gazpacho

Tradiční studená polévka gazpacho (čtěte gazpačo) je oblíbená po celém světě. V zimě vám tato pochoutka pocházející z Andalusie dodá energii, v létě zase příjemně osvěží.


Ingredience:


3 stroužky česneku


3 ks červené papriky


500 g velkých zralých rajčat


1 salátová okurka


2 lžíce červeného vinného octa


4 ks jarní cibulky


1 konzerva rajčatového pyré


třtinový cukr


worcesterská omáčka dle chuti


sůl, pepř


olivový olej


čerstvá bazalka na ozdobu


Postup:


Všechnu zeleninu postupně rozmixujte v mixéru, a to zhruba 7 až 10 minut. Směs pak dochuťte prolisovaným česnekem, solí, pepřem, worcesterskou omáčkou a také 1 nebo 2 lžícemi kvalitního olivového oleje a vinným octem, případně ještě přidejte 1 lžičku citronové šťávy.


Nezapomeňte do polévky dle vlastní chuti přidat třtinový cukr. Místo něj ovšem můžete použít i klasický bílý. Polévku dejte alespoň na 3 hodiny vychladit do lednice. 


Servírujte s čerstvými lístky bazalky, popřípadě dozdobte nadrobno nakrájenou zeleninou, která vám zbyla.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden