Můj kousek štěstí

Styděla jsem se vypovídat

Ten chlapík mě přepadl ve výtahu. Měla jsem štěstí, že mě soused zachránil. Pozdě jsem zjistila, jaká byla chyba, že jsem to nehlásila.

Jsem padesátiletá průměrná žena, s nějakým tím kilem navíc. Nikdy by mne nenapadlo, že se mi může přihodit něco tak děsivého, z čeho se budu dlouho vzpamatovávat.Šla jsem domů po odpolední směně. Když jsem vstoupila do našeho domu a zavřely se za mnou domovní dveře, přivolala jsem si výtah a už jsem si představovala, jak si napustím vanu s vonnou esencí. Nastoupila jsem do výtahu, ale najednou se otevřely ještě jednou dveře a přiskočil mladý muž.Pousmál se a vcelku příjemným hlasem mi řekl, že se se mnou sveze. Jeho věk jsem odhadla asi na třicet let. Nebylo na něm nic divného, jeho pohled byl ale přeci jen divný. Strach jsem neměla, ale rozhodně mi to nebylo příjemné.

Zaskočil mě

Popojeli jsme jedno patro a on nečekaně zastavil výtah a zmáčkl suterén. Polohlasně mi řekl, ať raději nekřičím, že to by ho to mohlo rozčílit. Silně zapáchal potem, který se tloukl s vůní levné kolínské.Dojeli jsme téměř do suterénu a výtah zablokoval, aby nemohl jet dolů ani nahoru a začal mne osahávat. Bála jsem se křičet. Měla jsem skutečně strach o život. Byla jsem naprosto šokována obzvlášť, když ze mě začal lačně strhávat věci.Třásla jsem se strachy, ale najednou někdo zabušil na výtah. Začala jsem křičet. Zprudka se otevřely dveře výtahu a v nich se objevil pán, kterého znám jen podle vidění. Násilník porazil mého zachránce na zem a zmizel.Plakala jsem štěstím, že se mi nic nestalo. Pán z našeho domu – můj zachránce chtěl volat policii, já jsem ho však prosila, ať to nedělá. Moc jsem se styděla a nedokázala jsem si představit, jak celou událost popisuji nějakému policistovi.

Styděla jsem se

Nakonec jsem tu noční příhodu nikam nenahlásila. Nesvěřila jsem se ani manželovi, ale rozhodně jsem měla od té doby strach chodit večer sama domů. Pomalu jsem se snažila hrůzný zážitek vytěsnit z paměti a vcelku se to dařilo.Ledová sprcha však přišla, když v televizních novinách oznámili, že zadrželi devětadvacetiletého násilníka, který přepadával ženy ve výtahu. Uvědomila jsem si, že jsem patřila mezi první, koho napadl. Neoznámila jsem to a umožnila mu, aby přepadával další.Některé z nich opravdu znásilnil, jiné zranil. Uvědomila jsem si, že kdybych vše nahlásila, mohl být dopaden dříve…

Dana (51), Bruntálsko .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden