Moje sladké tajemství

Suchá kůže může značit problém

Suchá pokožka bývá považována za kosmetický problém, někdy však signalizuje i vážnější onemocnění. Roli hraje genetika, hormonální změny či nevhodná péče.

Může jít o příznak lupénky, atopického ekzému, suché lokty značí alergii na lepek. Pro správné fungování potřebuje kůže dostatek vitaminů ve stravě, především vitamin A, C, E, jód a zinek, takže nezapomínejte na zeleninu, luštěniny, semínka a ryby.

Zkuste vyživující koupel

Suché pokožce je potřeba věnovat zvýšenou péči a hydratovat ji i zvenčí. Při mytí používejte šetrné prostředky a vybírejte krémy s obsahem kyseliny mléčné a urey. Těmi se namažte ihned po koupeli.

Kůži nesvědčí žádné vysušující přípravky, takže do koupele nepoužívejte soli ani pěny, vyrobit si můžete domácí olej do koupele. Samotný olej by se po vylití do vody držel na hladině. Proto je vhodné jojobový, mandlový nebo kokosový olej smíchat předem se 100 ml mléka a kapkou vonného oleje.

Pomáhá avokádo i med

Po koupeli už se nesprchujte, umyjte se raději před koupelí. Na popraskané paty a suché ruce zabírá maska z rozmačkaného avokáda a lžičky medu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden