Můj čas na kafíčko

Šulcová přiznala své největší životní trápení!

Každý herec či herečka ví, že je jejich práce neuvěřitelně psychicky vyčerpávající a tak není divu, když odcházejí do důchodu předčasně nebo se zkrátka rozhodnou odejít z ničeho nic. Stejně je na tom i herečka Jana Šulcová (69), která teď nejvíc lituje toho, že si v mládí nevybrala jinou profesi.

Prý není normální, když musí hrát jeden den královnu, druhou vražedkyni a třetí například babu z lesa. „Všechny role se míchají a mně se pak stalo, že jsem najednou nevěděla, čí jsem,“ přiznala Šulcová, která pak dlouho musela hledat sebe sama.

Psychicky se zhroutila

Sice se jí to nakonec podařilo a hraní nade všechno miluje, přesto moc dobře ví, že jí to ubírá zdraví a sílu na soukromý život. „Často se mě lidé ptají, co mi profese dává. Není nic krásnějšího, než když se povede divadelní role. Ale co nám bere, to je zdraví,“ přiznala herečka. Prý si nikdy nemohla dovolit jít na operaci, jen pokud by si jí naplánovala na dobu dovolené. Podle jejích známých na tom herečka není zdravotně dobře od té doby, co se psychicky a fyzicky zhroutila během rozvodu s životní láskou Oldřichem Víznerem (69). „Normálně to se mnou šlehlo,“ vzpomínala. Jak je na tom zdravotně teď a nepomýšlí náhodou na důchod? Psychický tlak by jednoho dne mohl vyústit klidně i v infarkt!

Z rozchodu se Šulcová nevzpamatovala.

S nemocemi bojuje po svém

Osm let po rozvodu trpěla obrovskými depresemi, se kterými jí nepomohl ani psychoanalytik. Nato se nakupily další zdravotní potíže a se Šulcovou to šlo čím dál tím víc z kopce. Navíc moc dobře ví, že všechny nemoci vycházejí ze stavu mysli. „S nemocemi se musí jako se slušnými lidmi. Když je necháte na pokoji, tak ony vás také nechají být,“ radí Šulcová. Jediné, co jí teď dokáže zklidnit a nabrat ztracenou sílu, je prý práce na zahradě, plavání a procházky. Jenže v jistém věku už někdy ani to nepomůže, když před sebou herci stále vidí nekonečné množství práce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden