Šumavská kulajda

Kulajda je typická svou chutí i vůní kombinace brambor, kopru a vejce.

Potřebujete:

✿ 6 brambor

✿ 50 g másla

✿ 4 vejce

✿ hrst sušených hub

✿ hladkou mouku

✿ ocet

✿ kmín

✿ sůl, pepř

✿ hrst kopru

✿ 1 smetanu na vaření

✿ 1 smetanu ke šlehání

1. Houby namočte ve vodě. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, zalijte vodou, přidejte houby i s vodou, přidejte sůl, pepř, kmín a vaříte cca 15-20 minut do změknutí.

2. Poté do polévky přilijte obě smetany s rozmíchanou moukou, ochuťte octem, zjemněte máslem a přidejte kopr.

3. Do lehce osolené a okyselené, mírně vroucí vody vkládejte v naběračce rozklepnutá vejce a uvařte je 4 až 5 minut tak, aby žloutek zůstal měkký společně s vařeným bílkem. Pak je vyjměte a vložte do studené vody. Do každé porce polévky vložte jedno zastřené vejce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden