Šumavská kulajda

Poctivá kulajda se neobejde bez pravých hřibů.

Suroviny na 8 porcí:

2 větší brambory, 100 g čerstvých hub, 1 mrkev, 5 stroužků česneku, 100 ml zakysané smetany, 100 ml 33% smetany, 130 g hladké mouky, 4 snítky kopru, sůl, pepř, majoránka, 2 vejce natvrdo

Postup:

1. Do jednoho litru vody rozkrájíme oloupané brambory, očistěné houby a mrkev a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut.

2. Mezitím smícháme obě smetany a rozkvedláme v nich mouku. Za stálého míchání vlijeme směs do polévky a chvíli povaříme. Nakonec přidáme natrhaný kopr a lžíci majiránky. Ozdobíme čtvrtkou vajíčka a podáváme.

.

reklama
reklama

Komentáře