Můj čas na kafíčko

Své divné chování mi vysvětlil až po mnoha letech!

Měla jsem svého kluka z tanečních ráda, ale bezdůvodně mě opustil.

Někdy člověk dostane opravdový citový zásah do srdce. Prožila jsem to v mládí a nejhorší bylo, že jsem vlastně neznala důvod!

Když za mnou moje dcera Lucie kdysi přišla s tím, že chce chodit do tanečních, překvapila mě. U současných mladých dívek to nebývá zvykem. Několikrát jsem jí tam šla dělat gardedámu.

Na prodloužené jsem pak nesměla chybět. Hned od prvních dnů, kdy jsem sledovala dceru na parketu, se mi znovu v hlavě odvíjel můj dávný příběh.

Byl to skutečně můj Mirek!

Ten příběh se odehrál v době, kdy jsem chodila do tanečních já. Měla jsem tenkrát stálého tanečníka Mirka, do kterého jsem se zamilovala. Také Lucie si našla mezi chlapci svého favorita. Jmenoval se Adam a celkem se mi zamlouval.

S dcerou tancovali skoro pořád spolu. Na prodloužené Lucie navrhla, že mě představí i Adamovým rodičům. Jakmile jsem přišla k jejich stolu, strnula jsem. Muž, který byl Adamovým otcem, mi silně připomínal mého někdejšího tanečníka.

Pravda, neměl už skoro vlasy a také hodně přibral, ale ta podoba zůstala. A vzápětí jsem zjistila, že je to skutečně on, můj Mirek! Uvědomila jsem si naplno, jak jsem do něho byla tenkrát zamilovaná – a jak mě zranilo, když se mnou bez vysvětlení tehdy přerušil kontakt!

Nešlo o jinou dívku

Pro dceru bylo překvapením, že se známe, ale neřekla jsem jí bližší podrobnosti. Když byli mladí na parketu, dala jsem se stranou s Mirkem do řeči. Chtěla jsem vědět, proč jsem mu tehdy najednou byla lhostejná.

Trvala jsem na tom, aby mi řekl pravdu, ať už bude jakkoliv bolestná. Myslela jsem si celou dobu, že mě nechal kvůli jiné dívce a zbaběle mi nic neřekl. Pravda byla ale úplně jiná. Mirek se tehdy scházel se špatnými lidmi.

V době, kdy jsme spolu chodili i tančili, se zapojil do rvačky a byl obžalován za těžké ublížení na zdraví. Dostal podmíněný trest, ale bylo mu to všechno hloupé a tak už se mi neozval.

Omluvil se mi až nyní a já omluvu přijala. Poté, co Lucie skončila s tanečními kurzy, už jsem Mirka nikdy neviděla, ale to už bylo z obou stran dobrovolné.

Jana A. (55), Praha

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden