Švédské masové kuličky

Suroviny na 4–6 porcí:

mleté maso hovězí a vepřové 1:1

2–3 lžíce solamylu

200 ml mléka

2 celá vajíčka

1 cibule

½ lžička mletého nového koření

1 lžička muškátového oříšku

špetka mletého zázvoru

pepř, sůl

máslo na smažení

nakládané brusinky

Na omáčku:
50 g másla

4 lžíce mouky

½ l vývaru

50 ml smetany

mletý pepř sůl

Postup:

Z uvedených surovin a cibule nakrájené na malé kostičky vypracujeme hladké těsto, ze kterého podle libosti tvoříme buď kuličky, nebo placičky, a smažíme je na másle. V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme moukou a za stálého míchání připravíme tmavší jíšku, kterou zalijeme vývarem a smetanou, asi patnáct minut provaříme, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Podáváme se selskými brambory (uvaříme ve slupce a těsně před podáváním slupku oloupeme), omáčkou a brusinkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden