Moje šťastná hvězda

Svého života si Jaroslav Moučka (†86) skutečně užíval až během důchodu

Moje šťastná hvězda

Narodil se v chudém kraji, takže stát se komunistou bylo pro něj úplně přirozené. Svého přesvědčení se nevzdal, ačkoli s režimem ne vždycky souhlasil.

Ať už hrál JAROSLAV MOUČKA (†86) čerta, nebo tajemníka stranického výboru, jedno se mu upřít nedalo – jeho postavy v sobě měly lidství a srdečnost.

Od mládí byl Jaroslav Moučka (†86) přesvědčeným komunistou a v jeho případě se tomu snad ani nemůžeme divit. Pocházel ze Studené na pomezí Čech a Moravy, z kraje krásného tak, že ho vyhledávají malíři. Na tu krásu ale neměli lidé před sto lety moc času, protože se tu nikdy nežilo lehce a časy hospodářské krize, v níž prožíval budoucí herec své dětství, zdejší chudobu jenom prohloubily.

Nebyl vůbec studijní typ

Jeho otec se živil jako obchodní cestující a maminka byla švadlena. Jaroslav měl jen o málo staršího bratra Milana (†87), k němuž vzhlížel a považoval ho za svůj vzor. Byli si navíc tak podobní, že si je někdy lidé i pletli. Tehdy ještě nemohl tušit, že

Zbývá vám 89% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden