Můj čas na kafíčko

Svému manželovi pomohla Zora Jandová překonat nejdrsnější období jeho života!

Můj čas na kafíčko

V kritických chvílích manželství přemýšlela, jestli jí stojí za to zůstat.

Život si s herečkou Zorou Jandovou (62) několikrát pohrál. Nespravedlivý a vynucený odchod z divadla ale bolel méně, než sedmiletý boj s manželovou těžkou psychickou nemocí!

Kdyby to záleželo na rodičích Zory Jandové (62), nestala by se herečkou, ale učitelkou. Ona sama proti tomu ani v dětství nic nenamítala, stát za katedrou bylo i jejím cílem. Odmaturovala na gymnáziu, ale nakonec nenastoupila na pedagogickou fakultu, nýbrž na DAMU. Učitelkou se ale rovněž stala, alespoň tedy v seriálu. Bylo to v době, kdy tomuto typu pořadů vládl Jaroslav Dietl (+56) a první velký seriál Zory Jandové se jmenoval Okres na severu. Režíroval ho Evžen Sokolovský (+72). Ten herečku znal z DAMU, kde režíroval jedno představení.„Jednou na mě při natáčení křičel z režie přes mikrofon do studia nějakou připomínku,“ vzpomínala Zora. „Já před celým štábem i kolegy stejně hlasitě odpověděla, že má pochopitelně pravdu, ale že nemusí křičet, protože se ho nebojím. Chvíli bylo hrobové ticho, všichni na place ztuhli, ale pak se ozval typický smích pana režiséra. Byl to prima nezamindrákovaný chlap.“

Po vyhazovu z Národního si poplakala!

S kariérou Zory to nejprve vypadalo skvěle, téměř pohádkově. Komu se podaří, aby si už v době studií zahrál v Národním divadle a hned takovou roli, jakou je Ofélie v Hamletovi. Do Zlaté kapličky se herci často propracovávají dlouhé roky, Zora tam hned nastoupila jako sólistka činohry. Jenže po několika letech tvrdě narazila, i když jí nejspíš muselo být jasné, že

Zbývá vám 81% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden