Švestkové knedlíky obalované v perníku

Ovocné knedlíky z bramborového těsta jsou symbolem české kuchyně.

Suroviny na 4 porce - 600 g brambor uvařených ve slupce - 3 lžíce krupice - 1 vejce - 200 g hrubé mouky - špetka soli - švestky

Na obalení - strouhaný perník - moučkový cukr - rozpuštěné máslo

Postup

1. Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte sůl, vejce, krupici a mouku, a zpracujte v tužší těsto.

2. Těsto rozválejte na plát, nakrájejte na čtverce asi 4x4 cm a do každého zabalte švestku.

3. Knedlíky vkládejte do vařící mírně osolené vody. Až vyplavou, vyndejte je a nechte okapat. Ihned je obalte v perníku a cukru. Polijte máslem a servírujte.

reklama
reklama

Komentáře