Švestkové víno pro gurmány

Pokrmům dává naprosto výjimečnou chuť.

Ingredience:


  • 5 kg švestek

  • 1,5 kg medu

  • 5 g kyseliny citronové

  • 5 l vody

  • vinné kvasinky


Postup: 

  • Vypeckované švestky dáme do velkého hrnce, přidáme kyselinu citronovou a zalijeme vodou. Na mírném ohni je budeme vařit asi 20 minut. Pak odstavíme.

  • Do chladného základu přidáme vzklíčené kvasinky, přelijeme do uzavíratelné nádoby, zabráníme přístupu vzduchu a necháme 24 hodin kvasit při pokojové teplotě.
    Druhý den směs přecedíme, přelijeme do uzavíratelné nádoby opatřené speciální kvasnou zátkou.

  • Po 3 dnech přidáme 2 l vody svařené s medem. Pokud nemáme rádi sladké víno, medu ubereme. Nádobu dolijeme převařenou vodou, aby nad moštem bylo co nejméně vzduchu.

  • Kvašení trvá 2 týdny i déle. Ukončení procesu poznáme podle toho, že v kvasné zátce ani v moštu již nepozorujeme unikající oxid uhličitý v podobě bublinek.

reklama
reklama

Komentáře