Můj kousek štěstí

"Světačka" a slavný režisér – dvacet sedm let spolu

Můj kousek štěstí

Nikdy se nevzali a prý spolu ani nebydleli.

I na chalupě měl každý svůj pokoj. Přesto jim to klapalo... Rodina režiséra Zdeňka Podskalského (†70) pochází z Malenic v Pošumaví, jeho předkové tu zakotvili dokonce už v sedmnáctém století. Malenická vila náležící známému rodu stojí jen několik kroků od místní prodejny potravin, poblíž mostu přes řeku Volyňku.

Postavili ji otec Zdeňka Podskalského a jeho bratr ještě předtím, než se tvůrce filmu Noc na Karlštejně narodil. Secesní vila dostala jméno podle režisérovy babičky – Marie. Vila Marie je v příběhu velké lásky režiséra a herečky svým způsobem klíčová.

Podskalský ji miloval od dětství, Jiřina Jirásková (†81) se ji naučila mít ráda v sedmdesátých letech minulého století, kdy měla od "vrchnosti" zakázáno veřejně vystupovat. A tak pobývala právě v

Zbývá vám 88% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden