Svěží Bloody Mary

Okolo původu koktejlu pojmenovaném po anglické královně Marii I. Tudorovně existuje mnoho spekulací. Jedno je však jisté. Pochází z první poloviny minulého století, a už v roce 1939 se o něm psalo na stranách legendárních novin New York Herald Tribune. A jak tento svěží koktejl připravit?

Suroviny:
50 ml vodky - ideálně Russian Standard
šťáva z půlky limety
4 střiky tabaska
6 střiků worchestrové omáčky
75ml kvalitního rajčatového džusu
sůl a pepř

Ozdoba:
stonek celeru, limeta a čerstvě namletý pepř, cherry rajčátka

Všechny ingredience, a to bez ledu, vložte do Boston shakeru a zlehka promíchejte. Nahradit jej samozřejmě můžete skleničkou s poklopem. Následně nalijte obsah do servírovacího skla a doplňte kostkami ledu. Nakonec ozdobte stonkem celeru, cherry rajčátky, limetou a čerstvým pepřem.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama