Svěží losos v pomerančové šťávě

Suroviny:  600 g lososa  640 g brambor  250 g cukety  250 g papriky  120 g cibule  80 g mrkve  60 ml šťávy z pomeranče  140 ml mléka  25 g cukru krupice  15 g másla  10 ml oleje řepkového  1 česnek  10 ml citronové šťávy  špetka soli, pepře,  špetka pepře  nové koření  2 bobkové listy Postup:  Z oloupaných brambor si připravíme kaši.

Polovinu kaše smícháme s najemnou nastrouhanou mrkví a troškou česneku. Červenou papriku, cibuli a cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky.  Na pánvi na trošce oleje zeleninu orestujeme a ochutíme solí, bílým pepřem a oreganem.

Lososa stáhneme z kůže. Jednotlivé porce osolíme, okořeníme bílým pepřem a necháme odležet. V pánvi rozpustíme cukr na karamel, zalijeme šťávou z pomeranče a citronu, přidáme trochu vody, divoké koření (nové koření, bobkový list, celý pepř) a odvaříme až na sirupovitou konzistenci.

 Do směsi vložíme porce lososa a dusíme pod pokličkou 10 minut..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden