Svěží losos v pomerančové šťávě

S pomerančovou šťávou získá losos neobvyklou chuť, které neodoláte.


Ingredience:


600 g lososa


640 g brambor


250 g cukety, papriky


120 g cibule


80 g mrkve


60 ml šťávy z pomeranče


140 ml mléka


25 g cukru krupice


15 g másla


10 ml oleje


1 česnek


10 ml citronové šťávy


špetka soli, pepře


nové koření


2 bobkové listy


Postup:


Oloupané brambory uvaříte doměkka a slijete. Přidáte máslo, teplé mléko, vyšleháte vše na kaši a dochutíte solí.


Polovinu kaše smícháte s najemno nastrouhanou mrkví a česnekem. Papriku, cibuli a cuketu omyjete, nakrájíte na kostky.


Na rozpálené pánvi zeleninu orestujete a ochutíte solí, bílým pepřem a oreganem. Lososa omyjete a stáhnete mu kůži, osolíte, opepříte a necháte odležet.


V pánvi rozpustíte cukr na tmavší karamel, zalijete šťávou z pomeranče a citronu, přidáte vodu, koření a odvaříte až na sirupovitou konzistenci.


Do směsi vložíte porce lososa a dusíte cca 10 minut. Nakonec posypete oreganem.

reklama
reklama

Komentáře