Svěží mandarinková roláda

Suroviny:


  • 5 vajec

  • 150 g cukru krupice

  • 100 g polohrubé mouky

  • 1 lžíci oleje

  • cca 5 kusů mandarinek

  • 250 g měkkého tvarohu

  • 1 sáček vanilkového pudinku

  • 200 ml mléka

  • 1 balíček vanilkového cukru


Postup:

Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme se špetkou soli dotuha, žloutky zase ušleháme s cukrem. Ke žloutkům přidáme olej, polohrubou mouku a sníh, zamícháme a nalijeme na plech na pečicí papír.

Pečeme při 180 °C 10 minut, základ pak spolu s dalším pečicím papírem smotáme, Necháme roládu vychladnout, mezitím připravíme krém. V uvedeném množství mléka uvaříme puding a necháme ho zchladnout.

Poté ho vyšleháme s tvarohem a vanilkovým cukrem. Krémem naplníme rozvinutou roládu. Oloupeme mandarinky a poklademe jimi roládu. Zpět smotáme a její povrch můžeme pomazat zbytkem krému a dobrota je na světě.



  • 6 – 8 porcí

  • snadné

  • do 60 min


TIP:

Pokud máte raději kakaové dezerty, tak při přípravě rolády přidáme do těsta 2 lžíce kakaa.

reklama

Komentáře

reklama