Můj čas na kafíčko

Svíčková na smetaně

Suroviny:

1 kg zadního hovězího masa

150 g špeku

olej

300 g cibule

300 g mrkve

150 g celeru

150 g kořenové petržele

10 kuliček celého pepře

5 kuliček nového koření

2 bobkové listy

80 g krupicového cukru

1 citron

1 l hovězího vývaru

80 g plnotučné hořčice

sůl

cukr

ocet

50 g másla

200 ml smetany na šlehání

Na podávání:

100 ml ušlehané šlehačky

naložené brusinky

citron

Postup:

Očištěný kus masa prošpikujte klínky z poloviny špeku. Pak jej  na oleji opečte a dejte stranou.

Zbytek špeku nakrájejte na kostičky, přidejte na rozpálený olej po masu a vypečte. Přidejte nakrájenou zeleninu a orestujte.

Přidejte koření a cukr, nechte zkaramelizovat, vhoďte oloupaný a nakrájený citron bez jadérek, vmíchejte hořčici, přidejte maso, podlijte hovězím vývarem, osolte, přiklopte a vložte do trouby. Pečte, dokud není maso měkké.

Poté jej vyjměte z omáčky a uložte do tepla. Omáčku propasírujte přes husté síto nebo rozmixujte. Dochuťte solí, cukrem, octem, přidejte máslo a smetanu.

Na talíř servírujte plátek masa s knedlíkem, podlijte omáčkou, ozdobte šlehačkou, brusinkami a plátkem citronu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden