Můj čas na kafíčko

Svoji první ženu Otto Šimánek svedl, když jí bylo patnáct a hned si ji chtěl vzít!

Můj čas na kafíčko

Dcera se měla jmenovat Helena, ale do porodnice přišla gratulace k jinému jménu!

Oblíbíly si ho miliony dětí nejen u nás, ale po celé Evropě. Neznaly ho však jako Otto Šimánka (†67), ale jako pana Tau. Ve skutečném životě se své nejslavnější postavě herec dost podobal.

Narodil se jako třetí ze synů v rodině pekaře. Otec a matka chtěli mít hodně dětí, ale první ze synů zemřel a druhý se narodil předčasně. Otto Šimánek (†67) přišel na svět jako třetí, ale v porodnici to nebylo.

Maminka už to tam zkrátka nestihla a tak slavný herec spatřil světlo světa v lékárně na pultě. Dnes v městečku Třešť na Vysočině na tom místě už lékárna nestojí, zato je tam socha herce v roli pana Tau s typickým pohybem ruky u klobouku. Stojí v Třešti od roku 2011.

Na rande často nevěděl, jak dál

Prvních pět let prožil Otto s rodiči v obci Stajiště, pět kilometrů od Třeště. Později tam jezdíval na chalupu. Z Vysočiny se rodiče přestěhovali do Prahy, poté, co tam dostali práci. Otto se tam později

Zbývá vám 78% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden