Moje šťastná hvězda

Svůj inženýrský titul vyměnil za prkna, která znamenají svět

Moje šťastná hvězda

Sedět jen tak za kancelářským stolem ho ani trochu nenaplňovalo. Až s nástupem do divadla konečně zjistil, že je jeho hlavním posláním rozdávat druhým radost.

Vynikající herec, komik a moudrý člověk PETR NÁROŽNÝ (84) tvrdí, že už má nárok na herecký důchod. Naštěstí ale občas udělá výjimku a s chutí si ještě „střihne“ nějakou tu roli.

Třebaže zní jeho příjmení česky, tatínek Petra Nárožného (84) pocházel z Ruska, a to přímo z rodiny carského důstojníka. Jenže po říjnové revoluci se právě z jemu podobných stali nepřátelé nového režimu, a tak hercův dědeček chtěl zachránit alespoň své děti.

To se mu podařilo, když je dostal na loď, která je odvezla k břehům pozdější Jugoslávie. Ve 20. letech se pak jeho otec Petr dostal do Československa a vystudoval tu vysokou hutnickou školu v Příbrami. Při návštěvě tamějšího kina se zakoukal do pohledné slečny pokladní, kterou

Zbývá vám 91% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden