Švýcarské fondue s bílým vínem

Co mají Švýcaři ze všeho nejraději? Jednoznačně sýrové fondue, které si vždy dopřávají s čerstvým pečivem. Uděljte si i vy u vás doma pohodovou sešlost s lahodnými sýry a dobrým vínem.


Suroviny:


100 g ementálu


100 g  parmazánu


100 g gorgonzoly


2 dcl kvalitního bílého vína


200 ml smetany


4 stroužky česneku


sůl, pepř


Postup:


V kastrůlku rozehřejte všechny sýry a zalijte je smetanou. Jakmile získají tekutou konzistenci, dochuťte sýry vínem, na plátky nakrájeným česnekem a trochou soli a pepře. Bagetu nebo chléb nakrájejte na kostičky. Jednotlivé kousky pečiva poté budete do sýrové omáčky namáčet. 


Pokud je sýrová omáčka příliš hustá, zřeďte ji bílým vínem. Pro lepší chuť použijte nasekané čerstvé bylinky, například petrželku nebo koriandr. Uvidíte, že s touto dobrotou určitě zazáříte. Dobrou chuť.


Náš tip


Sýry skvěle chutnají i s opečenými bramborami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden