Švýcarské sýrové řezy

Úhledným kostičkám, které provoní silný křen, jehož výraznou chuť ztlumí sýr, a lahodnost jim dá čerstvá šunka, se prostě nedá odolat.

Ingredience: 12 plátků eidamu (45%), 12 plátků čtvercové šunky, 1 lžička strouhaného křenu nebo křenové pasty, 200 g žervé, 2 lžičky majonézy

Postup: Nejprve oddělíme plátky šunky a sýra. Na 3 plátky nakrájeného sýra o síle asi tak 3 mm dáme plátky šunky o stejné či menší síle a na ní natřeme krém, který připravíme smícháním žervé, majonézy a křenu. Pokračujeme dalšími vrstvami v pořadí sýr, šunka, křenový krém a opět sýr. Doporučujeme 7 až 8 vrstev. Poslední vrstva by měla být sýr nebo šunka. Naskládané velké kostky zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladničky ztuhnout. Pevné velké kostky nakrájíme ostrým nožem na čtverečky, navrch můžeme dát olivu, půlku cherry rajčátka či kousek papriky a vše spojíme párátkem. Podáváme s čerstvým pečivem.

Tip: Řezy můžete vylepšit paprikovým želé, které navršíte na kostky předtím, než je dáte chladit. Budeme potřebovat 200 g sterilované papriky, 10 g plátků želatiny, lžíci cukru a špetku chilli. Plátky želatiny namočíme do ledové vody a necháme je nabobtnat. Sterilované papriky rozmixujeme, přimícháme chilli s cukrem a směs lehce zahřejeme. Želatinu vymačkáme, vložíme na několik vteřin do mikrovlnné trouby, až se rozpustí, a vmícháme ji do paprikové směsi. Poté dáme vychladit a následně krájíme na kostičky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden