Moje sladké tajemství

Sympaťák, který se ze dne na den musel postarat o své dcerky

Moje sladké tajemství

Svou první divadelní roli dostal Petr ještě jako malý kluk, když hrál čerta přivázaného k vánočnímu stromečku.

Charismatický Petr Kostka (83) je nejen skvělý herec, ale také báječný manžel, otec pěti dcer a dědeček. Zatímco jiní muži si už dávno užívají důchodu, on dál naplno hraje a rozdává radost svým fanouškům.

Jeden z největších elegánů českého filmu, skvělý herec a správný chlap do nepohody, to je Petr Kostka (83), potomek hereckého rodu, jehož kořeny sahají až do devatenáctého století. Svou první divadelní roli dostal Petr ještě jako malý kluk, kdy hrál čerta přivázaného k vánočnímu stromečku.

Na studium mu nezbýval čas

Ačkoli vyrůstal mezi samými herci, on sám po prknech, která znamenají svět, příliš netoužil. Lákala ho matematika a exaktní vědy, které chtěl studovat.

Pak se ale rozhodl pro něco praktičtějšího a nastoupil na Vyšší hospodářskou školu v Plzni, kde se mimo jiné vyučoval i těsnopis. Po maturitě ale stejně zamířil na DAMU, jenže ji nedokončil.

Už od roku 1959 totiž začal dostávat své první filmové role, a tak mu na studium nezbývalo mnoho času. Navíc se v té době

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden