Můj kousek štěstí

Syn se po dvaceti letech manželství vrátil domů

Ženy se na něho lepily. On si nakonec nevybral krasavici, ale hodnou a milou ženskou. Na její dobrotu ale hřešil, nevážil si jí. Špatně to dopadlo.

Můj syn Marcel žil v manželství s Maruškou docela dlouho. Poznali se v práci, byla to taková šedá, kancelářská myška. Pozval ji sebevědomě na rande a ona souhlasila. Měla jsem ji ráda. Byla spolehlivá, slušná, pracovitá a Marcela milovala.

Syn neměl chuť se vázat, chtěl si užívat. Jenže tahle holka ho dostala. Měla úžasnou povahu, byla veselá, milá, bezelstná, empatická. Po dvou letech ji požádal o ruku a svatba byla jeden velký vesnický mejdan.

Vydělával na rodinu

Po roce se jim narodil syn, pak druhý. Maruš byla s dětmi doma, Marcel vydělával peníze. Snacha byla skvělá hospodyně, dokázala doma vykouzlit takové to teplo domova, do kterého každý chlap rád spěchá. První roky si toho můj syn vážil a užíval si to.

Jenže ho po pár letech začalo pálit dobré bydlo a párkrát byl Maruš nevěrný. Občas se mu totiž zastesklo po svobodném životě, který vedl předtím. Se žádnou milenkou ale nikdy nebyl déle než měsíc, nechtěl, aby si na něj začaly dělat nárok.

Pokušení Vendulka

Jenže tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu – až to na něho prasklo. Maruška mu tenkrát odpustila. Marcel to pár let vydržel, až pak potkal Vendulku. Byla o deset let mladší než on, krásná jak obrázek. Scházeli se u ní doma, žila sama.

Syn občas doma předstíral dlouhé jednání nebo pracovní schůzku, která se protáhla do noci. Maruš mu všechno věřila, často na něj čekala než přijde. Já jsem v tu dobu začala tušit, že za tím je ženská. Promluvila jsem si s Marcelem z očí do očí, věděla jsem, že mě lhát nedokáže.

Přiznal se, že je Vendulou jako posedlý. Byla živočišná, divoká, naprostý opak snachy. Bylo mi jasné, že se synáček zamiloval. Ale stále miloval i svou ženu. Nemohl být ani bez Máni, ani bez Venduly. Varovala jsem ho, že tohle nedopadne dobře.

Milenka zpočátku brala vztah nezávazně, Marcel nebyl v jejím životě jediný. Ovšem po nějaké době ho začala tvrdě tlačit, aby se rozhodl, se kterou ženou chce být. Syn by nejradši obě, snažil se kličkovat, co to šlo. Pak ale jednoho dne přišel domů a Maruš mu řekla, že o Vendule ví.

Dnes vím, že za ní přišla Vendula a všechno jí řekla. Milou a vždy klidnou snachu syn najednou nepoznával. Řekla, že je s manželstvím konec. S hlavou vztyčenou odcházel Marcel z domu pryč. K Vendule hned jít nechtěl, něco mu prý říkalo, že by vypadal jak blbec. Tak zazvonil u maminky.

Už ho nechce žádná

Bydlel u mě pár dní a konečně došel k názoru, že jeho hrdost už neutrpí, a vyrazil k Vendule. Vyhodila ho. Poznala prý jeho ženu a pochopila, jak jí ubližovala, jak se chovala hnusně k takové hodné ženské. Místo aby ji Maruš vyhodila, tak jí nabídla kávu a promluvily si.

Tak zůstal Marcel sám, respektive u mě. S Maruš se rozvedl, žádost podala ona. Marcel už nikam nechodí, stejně ho nechtějí. Večery tráví se mnou u televize. Už začíná dědkovatět. Bojím se, že zůstane se mnou pořád.

Věra (72), Příbram

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden