Moje šťastná hvězda

Syn to s ní nemá jednoduché

Návštěvy u ní doma údajně nejsou příliš vítané, dělají totiž jenom samý nepořádek!

Pořádek a čistota jsou pro JAROSLAVU OBERMAIEROVOU (75) velmi důležité, potíž je v tom, že její posedlost údajně obtěžuje všechny kolem ní. Syn JAROSLAV (41) raději rezignoval a podřídil se.


Představitelka kultovní drbny Nyklové ze seriálu Ulice Jaroslava Obermaierová (75) je prý velmi společenská. Ovšem jen do okamžiku, než se za ní zaklapnou dveře jejího posázavského království, kde žije.


Nesnese nepořádek


Posedlost čistotou a úklidem stojí za tím, že herečka nerada přijímá návštěvy ve svém domě. Z představy, že za ní někdo přijede a zůstane po něm nepořádek, vstávají Obermaierové doslova vlasy hrůzou. Než by se tím ale stresovala, raději se dobrovolně odsoudila k samotě.


Ve svém věku na to už nemá nervy, protože každý návštěvník naruší její zajetý systém, a nedejbože nechá věci ležet jinde, než je podle herečky jejich místo. Nebude však jednou litovat, že od sebe všechny odehnala? A co její syn, nebude jí časem vyčítat, že mu dělala ze života peklo, když kolem něj neustále smýčila jako smyslů zbavená?


Třicet let Obermaierová rekonstruovala svůj venkovský dům u Zruče nad Sázavou, než se mohl stát jejím plnohodnotným královstvím. Není proto divu, že tolik lpí na tom, aby měly všechny věci své místo a domov vypadal k světu. Snad kdyby to tolik nepřeháněla, zasloužila by si obdiv za to, jak krásné to doma má.


Syna držela velmi zkrátka a on se podvolil.

Jenže obdivovat krásy jejího domu mohou jen vyvolení a ještě to nesmí být příliš často. Jestli je na něco herečka opravdu pes, pak je to pořádek. Doslova se jí protiví i nevzhledně položené věci na stole, jako jsou noviny nebo hrneček.

Svým chování přiváděla k šílenství i svého syna Jaroslava, který nakonec rezignoval, vyvěsil bílou vlajku a maminčině posedlosti se raději podvolil. „Snažím se mít uklizeno, i když vím, že nikdo nepřijede.

Necítím se v tom dobře. Zblbla jsem i syna, pořád stele a uklízí,“ chlubí se herečka, která si možná ani neuvědomuje, jak náročné to pro jejího  nejbližšího člověka musí být. Co je to  za život, běhat neustále s hadrem v ruce a bát se položit něco na stůl?

Návštěvy ji stresují

Zatímco pro jednoho je návštěva vítaným zpestřením dne, pro Obermairovou je to několikadenní stres provázený zběsilým úklidem a náročnými přípravami. I když se třeba v koutku své společenské duše těší na přátele či rodinu, nakonec se jí stejně zmocní stres a obavy z toho, co hosté zašpiní nebo kde udělají nepořádek.

Vařením pro hosty stráví herečka prý celý den, pak si chvíli posedí a druhý den to celé musí uklidit. „Každá návštěva udělá bordel. Pořád kolem nich chodím, vysypávám popelník, uklízím talířky… Jsem pořád v neklidu,“ vysvětlovala s tím, že jiná prostě už nikdy nebude.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden