Moje šťastná hvězda

Sypaný karlštejnský koláč

Osvědčený sypaný koláč nazývá Pavel Vítek karlštejnským koláčem a důvod je jednoduchý, pod Karlštejnem bydlí, tak proč ne.

Ingredience: 1 kg jablek, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky mleté skořice, 250 g másla, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, rozinky (volitelné)

Postup: Dokonale promícháme mouku s cukrem. Asi 2/3 vsypeme na plech vyložený pečicím papírem a stejnoměrně rozprostřeme. Na směs poklademe rovnoměrně nakrájená jablka na plátky, posypeme je skořicovým cukrem a také skořicí, dochutíme třeba i vanilkovým cukrem a nakonec přidáme zbytek mouky s cukrem.

Pokud máte rádi, přidejte rozinky. Celou plochu koláče proložíme plátky měkkého másla a dáme péct zhruba na 40 minut do předehřáté trouby při 180 stupních Celsia. Průběžně kontrolujeme. Koláč je hotový, když utvoří růžovohnědou krustičku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden