Sýrový dort s houbami

Tato obdoba slaného dortu pochází také z italské kuchyně. Jeho příprava není vůbec složitá, stačí koupit hotové listové těsto a dodat ostatní ingredience. Dá se jíst teplý i studený.

Potřebujete:

1 balíček listového těsta, 40 g másla, 50 g mouky, ¼ l mléka, 200 g sýru Gran Moravia, 2 vejce, 150 g hříbků nebo jiných hub, sůl

Postup:


  1. Vyložte kulatou zapékací formu rozváleným listovým těstem.

  2. V kastrolku rozpusťte máslo, přidejte mouku, špetku soli a vymíchejte zápražku. Přidejte horké mléko, nechte pár minut povařit do bešamelu a přidejte nastrouhaný sýr a na malé kousky nakrájené houby.

  3. Z bílků vyšlehejte sníh, do připravené náplně vmíchejte žloutky a následně sníh. Směs nalijte na listové těsto a pečte v troubě na 180 °C asi 25 minut. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden