Tabouleh

Suroviny:

120 g quinoy

240 ml vody

100 ml olivového oleje

6 cherry rajčat

5 jarních cibulek

1 hlávkový salát

1 červená cibule

1 okurka

2 citrony

1 lžička římského kmínu mletého

velká hrst čerstvé petrželky

mletý černý pepř

sůl

Postup:

Do hrnce nalijte vodu a dejte vařit. Do vroucí vody vsypte quinou a vařte ji do měkka, asi 15 minut.

Rajčata a listový salát opláchněte a nechte okapat. Okurky oloupejte a nakrájejte společně s rajčaty a salátem nadrobno. Rajčata i okurky zbavte jadýrek, použijte pouze dužinu.

Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Jarní cibulku očistěte a také najemno nakrájejte.

Z citronů vymačkejte šťávu a přidejte římský kmín, čerstvou najemno nasekanou petrželku, osolte a opepřete. Do zálivky přidejte kvalitní olivový olej.

Veškerou zeleninu v misce smíchejte s quinoou a zalijte zálivkou. Důkladně promíchejte a můžeme podávat.

Slovo tabouleh se čte a vyslovuje tabúle a tenhle blízkovýchodní salát ocení zejména milovníci bylinek. V létě můžete přidat ještě mátu a to tolik, kolik její vůně snesete a quinou můžete klidně vyměnit za bulgur nebo kuskus.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden