Tacos s trhaným vepřovým masem

Když se trhané vepřové maso ocitne ve společnosti česneku, chilli, limety a avokáda, bude z toho skutečná exploze výrazných chutí.


Suroviny:


500 g krkovičky nebo plece


5 malých kukuřičných tortill


šťáva z jednoho pomeranče


1 limeta


4 stroužky česneku


100 ml vinného octa


1 čerstvá chilli paprička


1 zralé avokádo


1 cibule


hrst čerstvého koriandru


sůl a pepř


Postup:


Maso nakrájejte, osolte, opepřete a usmažte na pánvi nebo upečte v troubě. Nechte chvíli vychladnout a rukou natrhejte na malé kousky.


Pomerančovou šťávu smíchejte s prolisovaným česnekem a octem, pepřem a solí podle chuti. Přidejte chilli papričku a rozmixujte. Natrhané maso naložte do připravené marinády.


Ohřejte si na pánvi placky, aby byly teplé, a naplňte je masem. Navrch přidejte pokrájenou cibuli, kousky avokáda a nasekaný koriandr. Zakápněte limetovou šťávou.

reklama
reklama