Tagliatelle s hráškem

Vyzkoušejte delikátní těstoviny, ve kterých se snoubí sladkost hrášku s výraznou chutí parmezánu.

Suroviny na 4 porce - 500 g těstovin tagliatelle - 400 ml smetany ke šlehání - 300 g kuřecích prsou - 100 g mraženého hrášku - 3 lžíce olivového oleje - 1 lžíce másla - 2 lžíce nastrouhaného parmezánu - sůl, pepř

Postup

1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a vmíchejte do nich trošku olivového oleje, aby se neslepily.

2. Kuřecí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na malé kousky. Ve vyšší pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a máslo a přidejte hrášek a kuřecí kousky. Za občasného míchání opékejte ze všech stran, dokud maso nebude zatáhlé a zlatavé. Pak zalijte smetanou a krátce povařte do úplného změknutí masa a hrášku.

3. Až smetana malinko zhoustne, přisypte nastrouhaný parmezán a podle chuti osolte a opepřete. Chvilku prohřejte a na konec přidejte uvařené těstoviny. Promíchejte a odstavte z plamene.

4. Těstoviny naporcujte a ihned podávejte.

reklama
reklama