Můj čas na kafíčko

Tajemné přízraky nám bránily v přestavbě domu!

Rekonstrukci starého stavení komplikovaly zásahy nadpřirozených sil.

Naše plány se nedaly uskutečnit, protože se nelíbily duchům zemřelých.

 Velmi dlouho jsme s Otou, mým manželem, hledali nějaký menší domek na vesnici, kde bychom se usídlili po odchodu do důchodu. Někde nás odradila cena, jindy okolí. Měli jsme na to zatím dost času a rovněž jsme měli i nějaké úspory, takže jsme nikam nespěchali. Pak jsme narazili na dům, u kterého to z naší strany byla láska na první pohled.

Chtěli jsme ho přizpůsobit

Zajeli jsme se nejprve na dané místo nenápadně podívat a porozhlédnout se po okolí. Vypadalo to, že jsme, jak se říká, vyhráli v loterii. Všechno naprosto odpovídalo našim představám. Byli jsme z toho nadšeni a hned jsme se pustili do vyjednávání o koupi.

Nebylo to ani tak složité, neexistovalo zde více zájemců a dům byl na prodej už delší dobu. V duchu jsem už viděla, jaké krásné dny tam společně s Otou trávíme. Jarní procházky, letní koupání v nedalekém rybníku, zasněžená zima, to všechno se mi odvíjelo před očima.

Během několika týdnů jsme se skutečně stali vlastníky toho vytouženého domu. Líbil se nám tak, jak stál, ale přesto jsme se rozhodli trochu ho přizpůsobit svým představám. Majitel, od kterého jsme dům kupovali, nás sice upozornil, že jakékoliv změny mohou mít nepříjemné následky, ale nebrali jsme jeho slova příliš vážně. Dnes vím, že věděl, o čem mluví.

Zvláštní sen

Říká se, že co se zdá první noc na novém místě, to se splní. Mně se tehdy zdál podivný sen o minulosti, ve kterém jsem viděla, jak to v našem domě vypadalo kdysi, na začátku dvacátého století. Viděla jsem venkovskou rodinu s mnoha dětmi, v jejímž čele stál dominantní otec.

Probudila jsem se trochu zmatená. Řekla jsem si, že si se mnou zřejmě pohrála moje představivost. Záhady kolem domu začaly hned druhý den. Nejprve se mi zdálo, že někdo stojí venku přede dveřmi. Jasně jsem zahlédla pohybující se stín.

Když jsem ale otevřela, nikdo tam nebyl. Obešla jsem dům kolem dokola, nikoho jsem však nespatřila. Pak jsem se podívala znovu z okna a zděsila jsem se. Měla jsem dojem, že tam stojí onen otec rodiny z mého snu. Připsala jsem to své zjitřené představivosti.

Samé problémy

V dalších dnech jsme měli v plánu provést menší rekonstrukci. Přijel k nám sjednaný architekt a naplánoval, jak by přestavba měla probíhat. Jedním z nejdůležitějších prvků bylo rozšíření prostoru a k tomu bylo nutné zbourat jednu příčku. Po cestě od nás se architektovi stala divná věc. Do cesty mu vběhlo nějaké divné stvoření a on s autem havaroval.

Po onom stvoření nebylo pak nikde ani stopy. Když k nám měl přijet podruhé, poté, co mu auto opravili, nedokázal ho nastartovat. Zpětně vím, že už tehdy dávali duchové lidí, kteří kdysi v domě žili, najevo svůj protest. Nepřítomnost architekta nám nebránila pustit se do oné rekonstrukce. Jenže hned první den přišly komplikace. Při pokusu o bourání příčky si jeden z dělníků zlomil ruku.

Druhý zase tvrdil, že viděl nějaká strašidla. Myslela jsem si, že jsme pouze vybrali špatné lidi, kterým se nechce dělat.

Noční děs

Tajemné jevy ale dál pokračovaly. Brzy nato mě uprostřed noci probudily děsivé zvuky. Zněly jako výhrůžné lidské hlasy bez konkrétních slov. Začaly se ozývat všude ze stěn kolem. Probudilo to i Otu. Vyběhli jsme ven a vrátili jsme se, až když zvuky ustaly.

To už nám bylo jasné, že s domem opravdu není něco v pořádku. Vzpomněla jsem si na slova bývalého majitele. Druhý den v poledne se nám znovu zjevil onen otec rodiny. Tentokrát jsme jasně slyšeli jeho prosbu, abychom dům nechali v původním stavu. Byl to natolik silný zážitek, že nás přesvědčil. Nenechali jsme se odradit možností, že v domě bude dál strašit, ale uposlechli jsme onu prosbu.

Od té doby už se žádné záhadné jevy nestaly. Oba věříme, že jsme tak skutečně vyhověli duchům původních obyvatel domu.

Anna L., (59), Vysočina

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden