Moje šťastná hvězda

Tajemství jejich letité lásky

CARMEN MAYEROVÁ (77) a PETR KOSTKA  (84) brzy oslaví už 50. výročí. Jak se dali dohromady a co je pořád drží spolu?


Respekt a jistá míra tolerance, to je recept na manželství trvající půl století, který nedávno Carmen Mayerová (77) prozradila. Když ale vzpomíná na první setkání se svým vyvoleným, není to žádná velká romantika, přestože byl Petr Kostka (84) dlouho jejím idolem. 


Připadal jí nafoukaný


Co si budeme povídat, stačí se jen podívat na oblíbenou komedii Zítra vstanu a opařím se čajem a mnohým divačkám se i po tolika letech zatají dech. Petr Kostka byl vždycky dokonalým elegánem a prototypem správného chlapa.


A tajně si na něho myslela i Carmen Mayerová. Když se ale poprvé tváří v tvář setkali, přišlo velké zklamání. Herec byl už v té době velkou hvězdou a při představování ani nezvedl oči.


Petr Kostka byl dlouho jejím idolem.

Není se pak čemu divit, že ho herečka považovala za pěkně nezdvořilého. Nakonec se jí ale přiznal, že to nebylo z toho důvodu, že by jí opovrhoval, jen se strašně styděl, protože se mu velice líbila.

Štěstí v neštěstí

Jejich vztah ale nebyl vždycky snadný. Ona měla dceru Kateřinu (58), Petr měl holky hned dvě – Zuzanu (61)Helenu (58). Oba se rozvedli, Kostkova exmanželka pak bohužel tragicky zemřela při autonehodě.

Starali se tak společně o tři dívky – než k nim přibyla čtvrtá, společná dcera, dnes skvělá herečka a moderátorka Tereza Kostková (46). Kdo by ale čekal nějaké bujaré oslavy, hodně by se mýlil.

Manželé totiž svěřili, že už mají připomenutí jejich velkého dne dávno za sebou, byť ten den připadá až na 17. srpna. I tak si to ale užili. Shodou okolností si ve stejný den bral svou ženu Ivanu i jejich kolega František Němec (79), všichni se tedy sešli, koupili dort a užili si krásné a pohodové odpoledne.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden