Můj čas na kafíčko

Tajemství kočičí duše

Kočky jsou nejen skvělí společníci a oblíbení domácí mazlíčci, ale navíc velmi prospívají našemu zdraví. Při předení totiž vytvářejí vibrace, které nám dokážou snížit tlak, odbourat stres, posílit srdce nebo pohladit duši.

Co všechno dokážou?

Odhalí nemoc
Pokud má její majitel zdravotní problémy, vycítí je dřív, než se vůbec objeví. Proto se starým lidem doporučuje kočka jako domácí společník. Proto se začala tato zvířata využívat i v nemocnicích či domovech důchodců jako doplňková terapie, čili felinoterapie.

Snižují krevní tlak
Když se rozčílíte a tlak vám stoupne, posaďte si na kolena kočku a hlaďte ji. Její předení vysílá vibrace v rozsahu 20 až 145 Hz, které tlak okamžitě sníží.

Odbourají stres
S kočkou, máte až o 40 % menší pravděpodobnost, že dostanete infarkt. Mazlení se s ní odbourává stres, léčí nemoci srdce a má příznivé účinky na celý srdečně-cévní systém.

Už z pohledu je zřejmé, že vám rozumí!

Zlepší hojení, zpevní kosti
Kočky blahodárně působí i na hojení ran a při léčbě zraněných šlach a svalů. Pozitivně působí také na osteoporózu, jsou užitečné i při revmatismu, rehabilitacích po mozkové mrtvici, při rozvoji jemné motoriky či svalové dystrofie u dětí.

Léčí duši
Říká se, že kočky vycítí nejen, co a kde vás právě bolí, ale dokážou si najít cestu i k tomu, kdo své starosti dusí v sobě a nemluví o nich. Mohou tedy pomoci při autismu, poruchách chování, při úzkosti, depresi.

Kočky vhodné pro felinoterapii

Především to musí být klidná zvířata, která se nebojí lidí a snesou jejich dotyky. Podle chovatelů patří k nejvhodnějším kočka perská, britská či sibiřská a také ragdol. Prý ale i mezi kočkami evropskými lze najít jedince, které jsou pro tuto terapii vhodné. Výběr je naprosto individuální, a pokud není pacient alergik, může začít kočka plnit svou léčitelskou úlohu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden