Můj čas na kafíčko

Také pláčete u filmů?

Při sledování dojemné scény u vašeho oblíbeného filmu pokaždé brečíte jako želva? Ne, opravdu nejste přecitlivělá! Prostě se umíte vcítit do druhých.

Empatické osoby bývají po duševní stránce velmi silné, protože emocionální výlevy dokážou být fyzicky velmi vyčerpávající. Schopnost emocionálního spojení s druhými lidmi je nesmírně důležitá schopnost, která je ale často nedoceněná.

To, že dokážete navázat emocionální spojení, a schopnost soucitu v důležitých situacích nám může pomoci dosáhnout úspěchu ve výchově, v kariéře či v partnerských vztazích. Mít soucit a zároveň i sílu se však daří jen málokomu.

Kate a Leonardo ve strhujícím Titanicu

Když pláčete při sledování filmů, znamená to, že máte velkou schopnost empatie. To je schopnost, která vám umožňuje pochopit, jak se cítí někdo jiný. A to nejen podle výrazu tváře, ale i podle řeči těla, kdy dobře vnímáte citové rozpoložení jiné osoby.

Přestože prožívaná bolest patří herečce ve filmu, víte sama dobře, jaký je to pocit být zraněn, jaký pocit obnáší smutek, stesk, dojetí či radost. Proto se umíte snadno vcítit do kůže hrdinky filmu a ztotožnit se s ní.

Umíte vnímat pocity ostatních

Pláč u filmu potvrzuje, že máte vysoce vyvinutou emoční inteligenci. Před ostatními lidmi tak máte jistou výhodu. Jste schopna postřehnout jemné náznaky emocí, odstíny v tónu hlasu, řeč těla, jemné výrazy v obličeji.

To vám umožňuje vnímat, jak se cítí lidé kolem vás. Nebojte se projevovat své emoce a nebraňte se o nich mluvit. Emoce jsou pro vás darem a dělají vás silnější. Jsou znakem toho, že o životě přemýšlíte v hlubších souvislostech.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden