Můj čas na kafíčko

Takhle se ke mně chovat nebudeš!

Na začátku vás oddaně nosil na rukou, ale teď vás komanduje snad ještě víc než kdysi váš otec. Jak to můžete změnit?

Partnerství je o kompromisu. Měli byste si umět naslouchat, radit se a rozhodovat společně. Jenomže někdy milujete partnera tak moc, že nechcete vidět, jak se k vám chová. Chce, abyste ho ve všem poslechla a vždy bylo po jeho.

Chvíli to snesete, ale pak se něco ve vás vzepře: Proč byste mu pořád měla ustupovat? A až když se ocitnete skoro v roli pejska, který má poslouchat na slovo svého pána, najednou vám všechno dojde.

Kdy je čas říct: A dost!

Na začátku vám imponuje mužská síla a sebejistota. To, že chlap umí všechno zařídit, na vše má jasný názor. Jenže jakmile si nás omotá kolem prstu, začne se měnit. S postupem let se z něj může stát despota, který vás potřebuje ovládat.

Nesnese odpor a chce, abyste ho poslouchala. Když dáte najevo svůj názor, následuje odmítnutí, nebo dokonce exploze vzteku. Připomíná vám to něco? Někdy trvá celé roky, než pohlédnete pravdě do očí, vzepřete se a řeknete: To stačí!

Nastavte si jasné meze

Mužů, kteří chtějí ženu ovládat nebo nad ní mít navrch, je víc, než si myslíte. Povahu despotického muže bohužel nezměníte, ale pokud nejste typ, kterému takové chování vyhovuje, nedejte se.

Jestli chcete vztah zachovat, zkuste pracovat na změně. Jestli ale muž o změně slyšet nechce, zachovejte si vlastní sebeúctu. Je potřeba naučit se vnímat a hájit své hranice. Jen vy sama určujete, co si k vám ten druhý dovolí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden